lunes, 26 de enero de 2015

Participació del nostre centre en el Projecte "Saca la lengua"

Participació projecte "Saca la lengua"

El nostre institut ha estat seleccionat per a participar a un projecte anomenat "Saca la lengua", que es du a terme a nivell de tot l'Estat i de gran importància científica.
Hi participarem un total de 40 centres en total, tres d'ells de Mallorca.
Consisteix en un estudi a gran escala sobre el microbioma bucal, és a dir, sobre la comunitat de bacteris i fongs que es troben de manera habitual dins de la boca, i que es pensa que podrà servir de base per a futurs avenços mèdics.
Aquest estudi es durà a terme a través del Centre de Regulació Genòmica (CRG), un centre pioner (els rànkings el situen com a novè a nivell mundial i primer a nivell espanyol) en estudis científics avançats.
Han decidit triar per a l'estudi els nins nascuts l'any 2000, en concret del nostre centre esperam aportar entre 40 i 60 mostres de saliva.

A la pàgina web
http://www.sacalalengua.org/
hi trobareu tota la informació amb els detalls de l'estudi.

Els professors participants assistírem a unes jornades formatives a Barcelona, en les quals vàrem poder visitar el CRG i conèixer de primera mà els científics encarregats del projecte.

Aquesta setmana es durà a terme una reunió amb els pares dels alumnes implicats per a explicar-los els detalls de l'estudi.

Us mantindrem informats!




Aquesta és la furgoneta que vendrà al nostre institut a recollir les mostres de saliva dels alumnes.
 Tot el grup de professors participants en el projecte
 Centre de Regulació Genòmica de Barcelona