domingo, 28 de febrero de 2016

Productes de l'hort - FPB cuina

Els alumnes de FPB cuina, com als millors restaurants, agafant els productes de l'hort per cuinar! 

Ho sap bé Na Fe, la seva professora.


Pensant-ne de noves...

Enxampats "in fraganti" i és que a l'Espai Terra no aturam de pensar-ne de noves!


jueves, 18 de febrero de 2016

"Al.lots pagesos"

Tenir accés a un menjar saludable a Mallorca depèn dels nostres pagesos i hem de garantir el relleu generacional. 

Enhorabona a aquests al·lots i molts d'ànims!


Diario de Mallorca

martes, 16 de febrero de 2016

"BICI URBANA A VORERA DE MAR"

Reservau diumenge 21 perquè partim cap a Palma a fer una bona passejada en bici! 

Gran iniciativa dels veïns de Santanyí per fomentar una mobilitat sostenible! 

Aquí teniu tota la info per resoldre qualsevol dubte!

ENLLAÇ AL FACEBOOK

sábado, 13 de febrero de 2016

Petits gestos pel medi ambient!

I ja és el segon contenidor que omplim de taps a la sala de professors!

Són molts petits gestos que ajuden els altres i posen consciència, en el nostre dia a dia, pel medi ambient. 

Gràcies per la vostra col·laboració!


Plantant llegums - 2n d'ESO

Fes clic a la imatge!


jueves, 11 de febrero de 2016

Visita d'en Rafel Gomila, cap d'estudis del col·legi Blai Bonet de Santanyí














Ahir horabaixa vàrem rebre la visita d'en Rafel Gomila, cap d'estudis del col·legi Blai Bonet de Santanyí; tota cooperació revertirà en una millor educació per als nostres alumnes!

Gràcies!



miércoles, 10 de febrero de 2016

Nou contenidor de fems no biodegradables

El professor Guillem Estelrich amb els alumnes de TPP i el nostre assessor en Julio Cantos, han donat forma al nou contenidor de fems no biodegradables amb palets reutilitzats... Gràcies!



martes, 9 de febrero de 2016

Analitzant el que mengem - 1r d'ESO EDS

2016 any dedicat als llegums per recomanació de la FAO... ‪#‎iyp2016‬ 

Una riquíssima manera de menjar-ne és seca. 

Hem aprofitat una bossa de fruits secs a classe d'EDS (educació per al desenvolupament sostenible) a 1r d'ESO per analitzar el que ens menjarem: per la seva caducitat se conserva molt de temps, hem trobat "extrusionado" (una mescla de restes amb additius), hem comprovat que la empresa és mallorquina i que part del producte és importat de Xina i Turquia... i hem identificat els llegums (ciurons, faves i cacauets). Això sí... estava tot molt bo!




Treballant amb els llegums - 1r d'ESO EDS

A l'assignatura d'Educació per al Desenvolupament Sostenible, a 1r d'ESO treballam amb els llegums per recomanació de la FAO ‪#‎iyp2016‬

El càlid hivern ens permet fer classe al pati: hem preparat humus que hem tastat amb torrades d'arròs, hem menjat ciurons d'una altra manera, hem après que les proteïnes poden ser d'origen vegetal i així no consumir tanta carn i que per obtenir les proteïnes més completes hem de menjar llegums i cereals!!!



lunes, 8 de febrero de 2016

FPB de Cuina utilitza els productes de l'Espai Terra

Els alumnes de FPB de Cuina utilitzen els productes de l'Espai Terra: han decorat la mousse de iogurt amb pètals de calèndula i la salsa dels carabassons està feta amb bledes, espinacs, xicoira... 

Boníssim! 











Enhorabona per les mestres i els alumnes! 

Gràcies Julio Cantos per facilitar-nos i cuidar cada espècie que enriqueix la biodiversitat del nostre bosc!



sábado, 6 de febrero de 2016

Conferència col.loqui - CIBERBULLYING

L'educació és feina de tots! Celebram la iniciativa de l'AMPA de l'IES Santanyí i compartim la informació sobre la xerrada que han organitzat:
ATENCIÓ!!! MARES I PARES D´ALUMNES DE L´I.E.S. SANTANYÍ:

Aquest proper DIMARTS DÍA 9 DE FEBRER A LES 19.30 HRS, tindrà lloc a les instal.lacions de l'institut una conferència col.loqui organitzada per l´AMPA a càrrec de Mª Antònia Monzó ESPECIALISTA en temes relacionats en ciberbulling, PERILLS en l´utilització de l´INTERNET per part dels nostres fills,...un tema en definitiva que a tots el pares ens interessa MOLT. 


Esperam la vostra assitència.