sábado, 30 de abril de 2016

Cuidant de l'Espai Terra - Tutoria 3r C

Compartim hores lliures, ens ho passam bé amb els alumnes durant l'hora de tutoria de 3rC cuidant del nostre Espai... Terra!







Han forçat el pany del magatzem

Aquesta setmana passada han forçat el pany del magatzem... Per sort, no han aconseguit entrar. "Només" hi tenim les eines que necessitam per fer feina, eines que hem pagat tots amb els impostos i que són per a un bé comú. Desgraciadament l'Educació no va sobrada d'inversió, així que tendríem un greu problema si ens robassin aquest material. 
Gràcies per respectar la nostra feina!


Maria Merian - La mujer que criaba insectos

Clica la imatge


lunes, 25 de abril de 2016

Seguim celebrant l'any internacional dels llegums

Per recomanació de la FAO seguim celebrant l'any internacional dels llegums ‪#‎iyp2016‬ Retiram les faveres que ens han donat el seu fruit i han fixat nitrogen al sòl... per plantar un llegum molt estimat... cacauets! (adequats per a la sequera perquè no necessiten molta d'aigua). A l'octubre els podrem recollir!







domingo, 24 de abril de 2016

LA CUINA SOLAR

El 60% del cru que consumim se destina a produir aliments. Els alumnes de 2n de Batxiller experimenten amb les energies renovables... avui, la cuina solar: remenat d'ous i pomes amb canyella...mmm, jo també en vull! Cuina sense contaminar i sense necessitat d'electricitat!!! Gràcies Julio Cantos Gazquez !

 
 







Molinets de vent a l'Espai Terra - TPP 2n ESO


jueves, 21 de abril de 2016

HABITANTS NO CONVIDATS

Al nostre hort també tenim habitants no convidats... aquest, l'escarabat Lachnaia hirta sexpuntata... (o els seus cosins, no confondre amb l'amicable marieta) que intentarem eliminar de manera ecològica abans que no acabi amb els rosers i els codonyers...

CONSERVAR CAMINS

Quina satisfacció trobar-te el camí ben conservat i un cartell... enhorabona per l'Educació pública, IES Felanitx!


17 d'abril - PREPARANT NOUS ESCENARIS PER APRENDRE!

Diumenge de distensió, entre companys de feina, amics, família... preparant nous escenaris per aprendre! Castell de Santueri-Sant Salvador!











lunes, 11 de abril de 2016

"Què s'amaga darrera el sucre?"

Avui a Espai Terra: el sucre, la seva problemàtica per a la salut i el medi ambient amb en Miquel Torrens de VSF. 

I recordau DIJOUS 14/04 xerrada oberta al públic a les 20.30h a la biblioteca de Cala d'Or, al costat de l'escola, a càrrec de na Núria Llabrés de VSF.




_____________________________________________________

DIJOUS 14 a les 20.30h: xerrada a la BIBLIOTECA de CALA D'OR per a pares i mares i el públic en general.

Gràcies a na Núria Llabrés i en Miquel Torrens de VSF, avui en sabem més i tenim més informació per decidir com alimentar-nos!
Gràcies a l'Ajuntament i l'oficina de turisme de Cala d'Or per facilitar-nos la biblioteca. I volem agrair també la cooperació de na Teresa, la bibliotecària.



 




sábado, 9 de abril de 2016

"El sucre: un dolç que amarga"


De dilluns a dijous tendrem a l'IES Santanyí l'exposició i tallers sobre "El sucre: un dolç molt amarg" que l'ONG VSF ha preparat amb el suport de la Direcció General de Cooperació del Govern Balear. 
DIJOUS 14 a les 20.30h oferiran una xerrada a la BIBLIOTECA de CALA D'OR per a pares i mares i el públic en general.